Quiz-vinner i lufta

Jørn Inge Frøshaug vant quiz og fikk det store overblikket over Ringeriksregionen. Premien var en times flytur over Hole, Jevnaker og Ringerike - og 20-åringen tok selv spakene.

Premien var en luftig time i en Cessna 172, et småfly som tilhører Ringerike flyklubb. Med bittelitt hjelp til å lette og lande fra erfaren SAS-pilot Sten Fossum, men ellers var det Jørn Inge Frøshaug som selv holdt høyde og hadde styringen.

-Aller først må vi nok utover til Røyse, mente holeværingen. I høstlig klarvær i vakre Holebygda sto mor klar til å vinke da flyet kom over hustaket med en glad vinner.

Politisk interessert

Frøshaug har godt overblikk over Hole kommune også til vanlig, som folkevalgt i levekårsutvalg, formannskap og kommunestyre: 

- Det er en myte at folk ikke er interesserte i politikk. TV-debattene om statsbudsjett og andre store saker kan naturlig nok føles profesjonalisert og fjernt. Men når vi snakker med folk om de dagligdagse tingene som berører dem, er det stort engasjement. Og det er helt avgjørende at vi som folkevalgte har god kontakt med folk i bygda, at vi får innspill og lytter til andre, sier han.

Nå er han i ferd med å vurdere framtidig studievalg. Han har prøvd seg litt som lærer, og trivdes med det, samtidig som jus-studiet også frister et ungt menneske som er over gjennomsnitt samfunnsinteressert.

- Flyger blir det nok ikke av  meg, selv om dette var en veldig morsom premie! Det er fritt og fint her oppe. Og Ringeriksregionen er utrolig vakker sett fra lufta. 

 

Hvordan vil
du ha det?

Som innbygger er det du som er kunden i framtidens kommune. Dine ideer og meninger betyr noe for alle. Nå kan du være med å påvirke hvordan innbyggernes hverdag i framtidens kommune skal bli. Det blir innbyggerinvolvering og dialog, ungdomskonferanse med mer.